Sapa Nak Follow...jom..

Lilypie - Breastfeeding

Friday, 11 October 2013

Ramadhan pertama sebagai ibu menyusu

Alhamdulillah,masih di panjangkan umur berjumpa lagi ramadahan kali ini.jika tahun lepas,di tika ini,saya mabuk mabuk mengandungkan Luth,banyak jugak yang tuang puasa,Alhamdulillah,dah pun berganti.

Saturday, 31 August 2013

Bagaimana Lechitin Menguraikan Lemak

Assalam...
Lama tak mencoret blog, kesibukan menguruskan anak, dengan kerja mahupun dengan Shaklee..sedikit terbatas nk menaip..uhuhu
Harini ada sedikit kelapangan sebelum bergerak ke open house (tak abih2 lagi ) ...bulan mengumpul lemak namanya...Berkesempatan membuat experiment lemak vs Lechitin...
Jom tengok...
Dengan 2 Capsul Lechitin, lemak terurai ...Apabila lemak terurai, maka senanglah lemak itu di singkirkan dari badan, samada melalui peluh atau pun air kencing.......Saya sendiri sudah mengambil Lechitin sejak 3 bulan lalu, Alhamdulillah, berjaya turunkan dah dekat 6kg, tetapi bukan dalam masa yang singkat...saya pun tak nak dlam masa yang singkat, seksa diri...biarlah ianya terjadi secara perlahan, tetapi semulajadi...tp berlapar atau ikat perut....maklumlah ibu menyusu.........

So, anda dah lihat sendiri keberkesanan Lechitin, so tak nak cuba?
Nak cuba, jom order dari saya:


atau boleh

SMS/WAHTSAPP/WECHAT:019 9716473

Sunday, 7 July 2013

Bagusnya Vita Lea Shaklee


Multivitamin seimbang yang di hasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu di miliki oleh pengguna.
Dirumus khas dengan mengandungi 28 vitamin dan mineral penting yang di perlukan oleh badan.Dikatakan killer product of Shaklee kerana ia adalah multivitamin berserta Iron yang sangat penting untuk pembentukan sel darah .Dia dikatakan , 2 BIJI VITA LEA menyamai 40 JENIS HIDANGAN  LAUK

Jika di ambil setiap hari dengan konsisten, Vita Lea mampu:

## Membantu mengekalkan kesihatan secara menyeluruh
##Membantu pengekalkan pertumbuhan , penglihatan dan pembinaan tisu kerana Vita Lea mengandungi Beta karotena 
##Menyokong jangka hayat hati , usus dan mata
##Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi
##Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolisme kan lemak dan karbohidtrat dalam tubuh
## Vitain B12membantu dalam pembentukan sel sel darah merah
##Meningkatkan kesihatan sistem imunisasi
##Memberi perlindungan menentang kerosakan akibat radikal bebas

Kenapa Vita Lea Bagus?Kerana ...

**2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun 
**2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
**2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot dan fungsi saraf
**2 kali lebih Beta Karotena untuk membentuk Vitamin A yang lebih biopotent
**3 kali lebih selenium untuk melindungi paru paru, kolom dan  prostant
**3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
**6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
**10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga

Jom dapatkan produk terbaik Shaklee ini dari saya:







Saturday, 6 July 2013

Kelebihan Omega Guard Shaklee



Kali ni saya nak tulis mengenai Omega Guard Shaklee pulak.Produk ni memang mendapat sambutan dan boleh di gunakan oleh semua peringkat umur tak kira tua atau mida.
Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda.Tubuh manusia TIDAK boleh menghasilkan EPA dan DHA ini, dan kita perlu mendapatkan sumber ini dari makanan mahupun supplement.
Sumber Omega 3

Kelebihan Omega Shaklee

##Tidak di hasilkan dari minyak hati ikan yang bertoksin
##3 kali lebih tupat dari ketumpatan minyak hati ikan
##Di ekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel dan anchovies)
##Satu satunya minyak Omega 3 yang paling tulin yang berada di pasaran, lengkap dengan 7 asid lemak Omega 3
##1 kapsul membekalkan 905mg asid lemak 3, EPA & DHA
##Dihasilkan dari kaedah Ultra Tulin bergrade farmaseutikel berteknologi terkini
##Bebas plumbum, mekuri ,arsenik,dioksin dan PCB



Manfaat Omega 3 Shaklee
1. Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.Dapat mengelakkan Strok
3.Mencegah salur darah tersumbat
4.Mengekalkan tekanan darah normal
5.Mengurabgkan sakit kepala/migrain
6.Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.Mengawal masalah obesiti
8.Mencegah pembekuan darah dalam badan
9.Mengurangkan risiko sakit jantung
10.Bagus untuk ibu hamil bg membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
11.Meningkatkan sistem imune tubuh dan sangattt bagus untuk kesihatan kanak kanak
12.Membantu menyihatkan paru paru
13.Mengurangkan demam,bronkitis,penyakit lelah,hepetitis ,SLE
14.Membantu membaiki penyakit buah pinggang
15.Membantu menentang kanser
16.Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
17.Memelihari fungsi fungsi sendi
18.Mencegah gout
19.Meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
20.Meningkatkan perkembangan memori janin dan kanak kanak
21.Merendahkan kolesterol
22.Membaiki masalah alahan kulit,eczema

Siapa Perlukan Omega 3?
1.Warga Emas
2.Pesakit Jantung
3.Wanita
4.Wanita yang telah melahirkan anak
5.Pesakit darah timggi
6.Orang yang selalu pelupa
7.Kanak kanak 1 tahun ke atas
8.Pelajar
9.Ibu Menyusu
10.Ibu Hamil

Testimoni Omega 3 Shaklee



Hubungi saya untuk dapatkan harga dan pakej menarik:





Set Joint Health Shaklee

Selalu asik tulis pasal susu, pasal nak kulit cantik, now nk tulis pasal kesihatan sendi pulak...Set Joint Health yang memang sesuai untuk kita hadiah untuk ibu bapa kita...(kita sendiri nak guna pun tak ada salah nya, kita pun akan tua jugak kannn...).JHS ni 100% bahan semulajadi , so memanh sesuai lah di hadiah kan kepada mereka...jika dulu mereka susah payah besarkan kita, susah payang bekerja hingga sakit sendi sendi, now kita plak hadiahkan mereka supaya dapat melegakan sedikit sakit sendi mereka..

Apa yang ada dalam Set Joint Health ini



Ostematrix

Boleh refer sini Manfaat Ostematrix

Joint Health 

*Ekstrak prprietari Boswellia yang turut mengandungi bahan semulajadi yang mempunya bioaktiviti yang lebih baik apabila bergabung dengan AKBA sahaja

*Bebas kondoktrin 100% bagi penyerapan esktrak jagung yang lebih baik

*100% berasaskan sayur sayuran dan sangat sangatlah vegetarian

* Gluten free

Omega Guard

*Kurangkan kolesterol jahat dan stabilkn tekanan darah  dan juga menguatkan daya ingatan




Kebaikan Set Joint Health Shaklee

**Meningkatkan kesihatan sendi yang optimum
**Memberi sokongan nutrisi kepada kolagen dan komponen2 penting pernghubung tisu dan memberi kekuatan dan struktur yang baik kepada sendi
**Membantu mengekalkan tulang yang sihat

Hubungi saya untuk maklumat lanjut:










Wednesday, 3 July 2013

Slimming Set Shaklee



Nak kurus,biarlah dengan cara yang sihat.Bukan dengan cara yang cepat
Ramai antara mereka yang nak kurus,begitu ghairah mengambil produk kurus,tanpa mengambil kira kesan jangka panjang.
Shaklee produk adalah produk yang selamat di gunakan.Penurunan berat badan secara perlahan adalah langkah yang terbaik untuk kurus.
Saya sendiri juga sedang mengambil set ini,tetapi menukarkan Herblax dengan Alfafa kerana saya sedang menyusu.
Proses slimming dengan Detox-Bakar Lemak-Bina
HERBLAX berfungsi menyahtoksin supaya badan boleh menyerap vitamin2 dengan efektif
LECHITIN berfungsi membakar lemak dan kolesterol dan menyingkirkan dari badan
ESP berfungsi membina sumber protein yang di perlukan oleh badan dengan memberi kekenyangan yg berpanjangan

Hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut
Sms/whatsapp/wechat:019 9716473