Pengat Milidi....enak utk makan petang ngan ayaq the tawar....
Bahan Bahan:
-1 peket Milidi
- Peket Santan
- Sedikit Gula Melaka
-Sedikit Gula
-Garam
-1 Biji telur (optional)
Cara Cara:
-Celurkan Milidi dan lalukan di air paip mcm nie:
-Masak santan berserta gula melaka, gula pasir & garam (jgn sampai mendidih lama yer...nnt tak besh..)
-Masukkan Milidi yang di celur....
-Biarkan seketika
-Masukkan Telur jika suka
-Siappppp....
Ini rupa Milidi bagi siapa yang tak berapa nak kenal tuhh...
Selamat mencuba...........
ishhh..tak tau n makan pengat milidi ni....btul hah..aku dok kl dok jpa lg milidi...ni antara list kena beli....
ReplyDeletehahahhaa....kan ti...ini aku jumpe kg ni, wak lik stok 3 4 peket, kalo mung nok, nnt aku paske mung speket
ReplyDelete