Puding Roti Bersos Kastard
Bahan A-7 Keping Roti Gardenia
-1 tin susu sejat Carnation
Bahan B
-4 sudu gula halus
-2 sudu mentega di cairkan atas api
-2 biji telur
-1 sudu tepung jagung
-1 sudu teh esen vanila
-Kismis hitam
Bahan C untuk kuah Kastard
-1/2 tin susu sejat
-2 sudu tepung kastard
-2 sudu gula halus
Cara Cara:
-Panas kan oven pada suhu 180 darjah utk d bakar selama 30 minit
-Carik2kan roti dan rendam di dalam susu selama 30 minit
-Gaulkan semua bahan B sehingga sebati
-Tuangkan Bahan A kedalam Bahan B dan kacau sehingga rata
-Masukkan dalam loyang dan bakar
-Setelah siap, bolehlah d sejukkan (nk cpt masuk je lam peti es..:P)
-Sebatikan Bahan C dan panaskan seketika di atas api sehingga pekat
-Bolehlan tuang di atas puding bila nak makan
Selamat mencuba...sempoi ajerrr
No comments:
Post a Comment