Bahan Bahan:
-300grm ayam (di cincang kecik,nak lebih pun boley)
-1 peket mee kuning / beehon (d celur)
-3 sudu Serbuk Sup cap Adabi
-1bj bwg besar (*)
-3 bj bwg merah (d mayam)
- 3 bj bwg putih (*)
-2 bj bwng putih (d mayam)
-3 pokok sawi
-500ml air (terpulanglah nk bnyk mana,lg bnyk air,bhn lain kenalah yambah)
-sedikit cuka makan
-3 sudu sos tiram
-bahan tumis (buah pelaga/kayu manis)
-serbuk perasa
-minyak utk menumis
(Sebatikan bahan blend bersama rencah sup dgn sedikit air)
Cara Cara:
-tumiskan bwg d mayam dn sebatian rencah sup
-dh naik bau,masukkan sos tiram n sedikit air dan kacau
-masukkan ayam yg telah d basuh bersih,kacaukan sedikit n biarkan sehingga masak
-masukkan air dan renehkan
-masukkan serbuk perasa,sawi
-tambah cuka makan
-renehkan seketika
-siappp
(Lagi best kalo ada cili kicap..)
No comments:
Post a Comment