Rupa tak cantek, tp rs sedappp....
Bahan Bahan:
Untuk base:
1 bungkus biskut digestive (agak2 lam 15 ke 20 kpg)
3 sudu butter
Resepi Cake:
400 grm cream cheese (saye guna Philipedea)
3 biji telur
5 sudu tepung gamdum
esen vanila
2 cawan gula kastor
3 sudu lemon jus
Biskut oreo yg d hancuskan
Cara Membuat Base:
-Cairkan butter n gaulkan ngan biskut yg di kisar halus
-Agak2 dah leh kepal tuh kira pass lah...
-Ratakan lam loyang (kalo ada spring foam lg maveles)
-Tekan2 sket n masukkan lam peti es barang 1 jam
Cara buat cake:
-putar manja cream cheese n masukkan telo satu persatu
-Masukkan gula, tepung,esen vanila n lemon jus
-Putar manja lagi smpi sebati &masukkan oreo..putar lg
-Curah aje lam adunan base yg telah d sejukkan tadi
-Goyang2 manja utk seratakan permukaan
-Panaskan oven dalam 150C dan bakar selama 1 jam 20 minit
-Bakar secara waterbath utk elakkan cake hangus n merekah
Waterbath technic...
--40 minit pertama, ttp permukaan kek
-Biarkan cake dalam oven seketika n then sejukkan lam peti es barang semalam untuk rasa lebih kick
-Memang best kalo mkn next day...yummmy
Topping-Terpulang pada anda, bluberry ke, strawbery ka
Selamat mencuba
TIPS:PASTIKAN BEKAS MIXING BERSIH N KERING DR SEBARANG AIR, KALO TAK, KEK MMG TAK JADI...IKUT, JGN TAK IKUT...
No comments:
Post a Comment