Hasilnya.........
Bahan Bahan:
-2 bungkus biskut tiramisu/sponge fingers/boudoir (Den tukau ngan Biskut Merie Kopi cap Muchys)
-250grm Cream Cheese (den guno brand Tatura)
-250grm Whipping Cream
-150grm gula halus (den guno 100grm jer...)
-1 cawan air suam
-2 sudu besar Nescafe (bancuh ngan air suam utk celopkan biskut)
-Serbuk Koko- sesuke hatilah nk banyak mana
Cara Cara
1.Putarkan cream cheese ngan gula hingga kembang (petua :sejukkan dulu mangkuk mixing tuh utk elakkan adunan cepat mencair)
2.Masukkan Whipping Cream, putar lagi sehingga kembang
3.Aturkan biskut yang dah celupkan kan dengan Nescafe di dalam bekas..aturkan sederhana tebal...
4.Lapiskan dengan cheese & cream yang dah di putar tadi...macam ni
5.Lapiskan lagi hingga adunan habis secara berselang seli (den hanya buat 2 lapisan sbb tak pandai bajet ..ngee)
6.Jika suka, boleh taburkan serbuk koko di setiap lapisan,jika tidak, cukup sekadar lapisan atas sahaja...
7.Sejukkan dalam peti ais untuk lebih kurang 2 3 jam...enak di makan ketika sejuk...yumyyy
Selamat Mencuba
npk sedapp je...InsAllah, nnti nk try..tq ye.
ReplyDeletehehehe..boleh try...senang cepat mudah....
ReplyDelete